MY PHOTOS, FÉNYKÉP FELVÉTELEIM

PHOTOS: Hungarian events, and other shots
FOTÓK: Magyar Események, és más felvételek:

Most of my pictures are displayed on http://Webshots.Com and you will find my Pictures and/or Albums by searching under : Leslie_Eloed

Legtöbb képem megtalálható a Http://Webshots.Com címen. Albumjaim és/vagy Képeim a keresőben Leslie_Eloed keresőszóra találhatóak.

=========================================

3.16.2007

...„titokban” felolvasták Gyurcsány levelét


Több hírforrás – Erdély.ma portál, ÁrpádHír tévé, Szabadság napilap – arról tudósított, hogy Március 15-én a kolozsvári Szent Mihály templomban „titokban" felolvasták volna Gyurcsány Ferenc levelét.

A hír pontosításra szorul.

A Magyarok Világszövetsége két, egymástól független, de azonos tartalmúnak bizonyuló forrásból már 15-én reggel megkapta a Gyurcsány-üzenet szövegét. Tény, hogy a kolozsvári Szent Mihály templomban felolvasott szöveg, amelyet „a Magyar Köztársaság üzenete"-ként konferáltak fel, különbözött ettõl. Tény, hogy a templomban senki, még a szöveget olvasó Szentpétery István konzul sem jelezte, hogy az Gyurcsány üzenete lenne.

Ennek alapján kijelenthetõ, hogy a korábbi tudósításoktól eltérõen, Gyurcsány üzenetét mégsem olvasták fel Kolozsváron a Szent Mihály templomban.

Az esetet a Magyarok Világszövetsége elvi jelentõségûnek tartja, hiszen az MVSZ Elnöksége február 18-án azzal a kéréssel fordult a magyar közösségekhez, hogy ne fogadják a tisztségéhez méltatlanná vált Gyurcsány Ferenc üzenetét.

András Imre, az MVSZ Kárpát-medencei régióelnöke, több kolozsvári személlyel együtt, március 14-én levélben kereste meg Cseh Áron fõkonzult, hogy ne alázzák meg a templomban megemlékezõ-ünneplõ magyarokat annak az embernek üzenetével, aki gátlástalanul fellépett a magyar nemzet egysége ellen, aki hazugsággal, csalással jutott hatalomra, és aki hazánkat ismételten káromolta.

A megkeresés elérte célját.

Budapest, 2007. március 16.

MVSZ Sajtószolgálat

(2382/070316)

Tájékoztató hírleveleink küldését bármely címrõl a feladónak küldött "Lemondás" tárgyú üres levéllel lehet leállítatni, illetve a levélben megjelölt idõtartamra felfüggesztetni.

Ha van rá lehetõsége, küldje tovább hírleveleinket barátai, rokonai, ismerõsei e-mail címére. Ezzel is segíti a Magyarok Világszövetsége munkáját.

MVSZ Sajtószolgálat

No comments: