MY PHOTOS, FÉNYKÉP FELVÉTELEIM

PHOTOS: Hungarian events, and other shots
FOTÓK: Magyar Események, és más felvételek:

Most of my pictures are displayed on http://Webshots.Com and you will find my Pictures and/or Albums by searching under : Leslie_Eloed

Legtöbb képem megtalálható a Http://Webshots.Com címen. Albumjaim és/vagy Képeim a keresőben Leslie_Eloed keresőszóra találhatóak.

=========================================

3.14.2007

Március 15-ének meggyalázása Budapesten


Közlemény

Március 15-ének meggyalázása Budapesten

A Magyarok Világszövetsége felháborodással tudatja:

Az MVSZ úgy döntött, hogy március 15-én reggel 9 órakor tiszteletbeli elnöke, Rácz Sándor és elnöke, Patrubány Miklós révén tiszteleg az 1848-as márciusi ifjak emléke elõtt, megkoszorúzva Petõfi Sándor szobrát a Március 15-e téren.

E szándékát március 12-én hivatalosan bejelentette a Budapesti Rendõr-fõkapitányságon.

Másnap a rendõrség tudatta, hogy az MVSZ tervezett koszorúzása nem lehetséges, mert 13 órakor Demszky Gábor és társasága szervez emlékünnepséget a helyszínen, és ennek biztosítása végett reggel 9 órától lezárják a teret. Bár a tér négy órával korábbi lezárását botrányosnak tartotta, konfliktus megelõzõ szándéktól vezérelve az MVSZ felajánlotta, hogy fél órával elõre hozza megemlékezését. A rendõrség elutasította a javaslatot.

A Magyarok Világszövetsége megengedhetetlennek tartja, hogy bárki – és legkevésbé a maoista Demszky Gábor – Magyarország nemzeti ünnepén kisajátítson egy Petõfi-emlékhelyet, vagy bármely más nemzeti emlékhelyet. Ami történik, az a Magyar Nemzet újbóli meggyalázása Budapesten, melyhez mérhetõ utoljára Kádár János idején 1988-ban történt, amikor a Nemzeti ünnep hajnalán Rácz Sándort otthonában letartoztatták, így kívánva megakadályozni, hogy Petõfi Sándor szobrát megkoszorúzza.

Ezek után a Magyarok Világszövetsége – mint a világ legnagyobb magyar civilszervezete, amelynek székhelye a Március 15-e térrel azonos kerületben van – ragaszkodik eredeti elképzeléséhez és március 15-én reggel 9 órakor koszorúzza meg Petõfi Sándor szobrát a Duna parton.

Egyben hívja a sajtó képviselõit, hogy örökítse meg tiszta szándékát, amely akarata ellenére Budapest balliberális vezetõinek arroganciájába ütközik. A rendõrséget felszólítjuk, hogy tartsa távol magát a rendezvénytõl.

Budapest, 2007. március 14.

Magyarok Világszövetsége

(2374/070314)

Tájékoztató hírleveleink küldését bármely címrõl a feladónak küldött "Lemondás" tárgyú üres levéllel lehet leállítatni, illetve a levélben megjelölt idõtartamra felfüggesztetni.

Ha van rá lehetõsége, küldje tovább hírleveleinket barátai, rokonai, ismerõsei e-mail címére. Ezzel is segíti a Magyarok Világszövetsége munkáját.

MVSZ Sajtószolgálat