MY PHOTOS, FÉNYKÉP FELVÉTELEIM

PHOTOS: Hungarian events, and other shots
FOTÓK: Magyar Események, és más felvételek:

Most of my pictures are displayed on http://Webshots.Com and you will find my Pictures and/or Albums by searching under : Leslie_Eloed

Legtöbb képem megtalálható a Http://Webshots.Com címen. Albumjaim és/vagy Képeim a keresőben Leslie_Eloed keresőszóra találhatóak.

=========================================

3.15.2007

Cenzúrafutam 2007

 

Cenzúrafutam 2007

Közérdekûség és tévé-társaságok Magyarországon

 

A Magyarok Világszövetsége hivatalosan támogatja a Deport '56 népszavazási kezdeményezését a Budapest Szabadság téri szovjet emlékmû ügyében. E támogatás keretében elkészített egy a reklámanyagot, amely csupán a népszuverenitás gyakorlásához szükséges nélkülözhetetlen információkat tartalmazza: mirõl szól a népszavazási kezdeményezés, hol lehet megtalálni az aláíróíveket, illetve hová kell leadni azokat. A közleményt kísérõ zene és képek is csupán a pártatlan és objektív tényközlést szolgálják.

 

A demokratikus jogállam szabályai szerint eljárva az MVSZ tizenöt magyarországi tv-társaságot keresett meg azzal a kéréssel, hogy szíveskedjenek a közérdekû közleményt sugározni. Természetesen abban a reményben, hogy az elkészült hirdetést – éppen közérdekû volta miatt – ingyenesen sugározzák. De nem zárkózott el a fizetés gondolatától sem.

A hirdetés két változatát mellékelte a kérelemhez:

 

http://www.youtube.com/watch?v=iqLp1fQbvOI

http://www.youtube.com/watch?v=YO-8x4C15jo

 

Egyelõre a papírforma érvényesül a Magyarok Világszövetsége által március 7-én elindított futamon. Vagyis, a médiumok többsége elzárkózik a közérdekû közlemény sugárzásától. Többségük még pénzért sem vállalja, és e szándék valóra váltásában olykor döbbenetes „érvekkel" hozakodnak elõ.

 

Az eddigi mérleg:

 

1. Hét társaság szóbeli ígéretet tett záros határidõn belüli válaszadásra: Tv2, Viasat3, Duna Tv, Echo Tv, Fix Tv, Budapest Tv, Pax Tv és Vital Tv.

 

2. Két szóbeli elutasítást kapott ügyintézõnk. Az MTV, jogászaira hivatkozva azt közölte, hogy népszavazási kérdéssel csak akkor foglalkozhatnak, ha a népszavazást már kitûzték.

 

3. Az ATV vezetõségének véleményét tolmácsolta a kereskedelmi vezetõ, miszerint ez az ügy nekik „túl rázós".

 

4. Két írásbeli elutasítás érkezett. Az RTL Klub rutinos versenyzõként köszönettel fogadta a megtisztelõ megkeresést, ám közölték, az ilyen célra rendelkezésükre álló szûkös adásidõ-keretük betelt már társadalmi célú és jótékonysági felhívásokkal.

 

5. A Hír TV vezetõ helyét nehéz lesz elvenni. A vezetõség állásfoglalását közvetítõ hirdetési igazgató szóbeli közlése után írásban is megismételte, hogy ez a kérdés olyan nemzetközi szerzõdést sért, amelynek a Magyar Köztársaság részese. Magyarország egyetlen kifejezetten hírcsatornájának – úgy tûnik – mégsem erõssége a tájékozottság, ugyanis az Alkotmánybíróság 735/H/2006 számú határozata ennek épp az ellenkezõjét mondja ki.

 

6. A Sport TV ismerve a mérkõzés szabályait – ígérgetés helyett – az idõkérés eszközéhez nyúlt: a „játékvezetõ" ORTT állásfoglalására vár.

 

7. A Story TV és a Hálózat TV szívesen tett eleget vállalt közszolgálati kötelezettségének. Mindkét tv-társasággal megszületett a megállapodás, így március 15-tõl adásba kerül a közérdekû közlemény. Köszönet érte!

 

Megfigyelhetõ, hogy az elsõ kör után toronymagasan vezet a Hír Tv, dobogós helyen van még az MTV és az RTL Klub. A cenzúrafutam további részleteirõl folyamatosan beszámolunk.

 

Kelt Budapesten, 2007. március 15-én, a sajtószabadság napján

 

MVSZ Sajtószolgálat

 

 

(2376/070315)

Tájékoztató hírleveleink küldését bármely címrõl a feladónak küldött "Lemondás" tárgyú üres levéllel lehet leállítatni, illetve a levélben megjelölt idõtartamra felfüggesztetni.

Ha van rá lehetõsége, küldje tovább hírleveleinket barátai, rokonai, ismerõsei e-mail címére. Ezzel is segíti a Magyarok Világszövetsége munkáját.

MVSZ Sajtószolgálat