MY PHOTOS, FÉNYKÉP FELVÉTELEIM

PHOTOS: Hungarian events, and other shots
FOTÓK: Magyar Események, és más felvételek:

Most of my pictures are displayed on http://Webshots.Com and you will find my Pictures and/or Albums by searching under : Leslie_Eloed

Legtöbb képem megtalálható a Http://Webshots.Com címen. Albumjaim és/vagy Képeim a keresőben Leslie_Eloed keresőszóra találhatóak.

=========================================

6.25.2007

Romániában ismét támadják a magyar nyelvet



Az MVSZ az EU-hoz fordul, mert puskaporral játszik az egyik újdonsült EU-tag
Budapest, 2007. június 22., péntek (OS) - A román politika ismét a szokásos balkáni-fanarióta forgatókönyvet alkalmazza: remélt vágya érdekében fűt-fát megígér nemzetközi vonatkozásban, majd célja elérése után, nyomban megszegi vállalásait.
Románia a NATO és EU csatlakozás folyamatában vállalt mindenféle nemzetközi szerződést, főleg azokat, amelyek az országban élő nemzeti közösségeket érintik. Most, hogy megvan az EU tagság is, a hatalom, egyik bolygó pártján, a Konzervatív Párton keresztül meglebegtetett egy olyan állampolgársági törvénymódosítási javaslatot, amely a náci és kommunista rendszereket idézi fel. Ennek értelmében, minden erdélyi magyartól megvonnák az állampolgárságot, aki két éven belül nem tanul meg románul. Holott egy ilyen törvény ellenkezik a román alkotmánnyal, amely kimondja, hogy aki egyszer román állampolgárnak született, azt nem lehet attól megfosztani.
Az MVSZ nyomatékkal felhívja mindazon EU tag kormányok figyelmét, kiemelten a magyarországit, amely 2005. szeptember 26-án feltétel nélkül megszavazta Románia EU tagságát, hogy kérje számon Romániától a csatlakozás előtt vállalt kötelezettségeit, és zárja ki a parlamentből a náci korszakot idéző politikai erőket. Mert amit ma egy kis párt mondogat, és tesz szalonképessé, azt holnap a kormány megvalósítja. Lásd Marosvásárhely fekete márciusát.
Az MVSZ felhívja a román kormány figyelmét, hogy a magyar nyelv az EU egyik hivatalos nyelve, ezért a Konzervatív Párt törvényjavaslata a legsötétebb időket idéző faji törvényekre emlékeztet.
A magyar-román alapszerződésben sem ezt vállalta a román kormány, ezért az MVSZ felszólítja a magyar kormányt, hogy haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat az alapszerződés felmondásáról, amennyiben a román parlamentben továbbra is szalonképesek maradnak a hasonló eszméket hirdető pártok. Egyben elvárja az RMDSZ-től, mint az erdélyi magyarság Brüsszelben hivatalos képviselettel rendelkező érdekképviseleti szervtől, hogy haladéktalanul tiltakozzon képviselői által.
Amennyiben Románia semmiképpen nem hajlandó azon kötelezettségeket teljesíteni, amelyeket 1919-ben a szövetséges hatalmakkal vállalt, úgy a nemzetközi közösségnek fölül kell vizsgálnia a trianoni béke elveinek fenntarthatóságát.
Budapest, 2007. június 22.
Magyarok Világszövetsége

No comments: