MY PHOTOS, FÉNYKÉP FELVÉTELEIM

PHOTOS: Hungarian events, and other shots
FOTÓK: Magyar Események, és más felvételek:

Most of my pictures are displayed on http://Webshots.Com and you will find my Pictures and/or Albums by searching under : Leslie_Eloed

Legtöbb képem megtalálható a Http://Webshots.Com címen. Albumjaim és/vagy Képeim a keresőben Leslie_Eloed keresőszóra találhatóak.

=========================================

6.23.2007

Elhárul a törvényi akadály



… a szovjet emlékmű elköltöztetése elől

Dr. Szerdahelyi Szabolcs és Patrubány Miklós közös sajtótájékoztatót tartott június 21-én, Budapesten a Szabadság téri szovjet emlékmű előtt.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az Országgyűlés hétfőn ejti meg a zárószavazást arról a deregulációs törvényről, amelynek része az 1945. évi IX. törvény is.

Jóllehet a zárószavazás még hátra van, az eredmény nagy valószínűséggel borítékolható: a módosító indítványokról megtörtént a szavazás, ezek nem érintették a Szabadság téri szovjet emlékmű ideológiai alapját képező 1945. évi IX. törvényt, ezért hétfőn – a zárószavazással – hatályát veszti az a törvény, amelynek hatályon kívül helyezéséért a DEPORT’56 és a Magyarok Világszövetsége az év elején népszavazási aláírásgyűjtést szervezett. Ezzel elhárul a törvényi akadály a szovjet emlékmű elköltöztetése elől.

Az idő igazolta hogy helyes döntés volt nem leadni az összegyűlt több mint 210.000 aláírást, és ezáltal nem beindítani a népszavazást. Így a Gyurcsány kormány saját csapdájába kényszerült. Amikor az említett törvény hatályon kívül kerül, az a DEPORT’56 és a Magyarok Világszövetsége győzelmét jelenti a hatalmas túlerőben levő ellenféllel szemben. Ezúttal az ész erejével. – mondta a Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke.

Nem kétséges, hogy a népszavazási aláírásgyűjtés kényszerítette ki a törvény deregulálását. Ez tekinthető egy új módszernek is. Bebizonyosodott, hogy a népszavazási aláírásgyűjtés nyomásával meghátrálásra lehet késztetni a politikumot. Így az MVSZ következő népszavazási indítványa – a magyar állampolgárság helyreállítását célzó – is sikerre vihető – mondta Dr. Szerdahelyi Szabolcs, a DEPORT’56 elnöke.

Az 1945. évi IX. törvény hatályon kívül helyezése az első lépés a szovjet emlékmű elköltöztetésében. Az MVSZ folytatja a harcot. Első lépésben helyreállíttatja a törvénytelenül lebontott Ereklyés Országzászlót, amelynek helyét a tavaszi népszavazási aláírásgyűjtés félidején, egy Ereklyés Nemzetzászlóval jelölte meg.

Könyves Kálmán grafikusművész, aki pár hónappal korábban egy nagysikerű videóval képzeletben már száműzte a Szabadság térről az idegen hatalmi jelképet, újabb, szuggesztív alkotással erősítette fel az 1945. évi IX. törvény „kimúlását”.

Budapest, 2007. június 21. MVSZ Sajtószolgálat

No comments: