MY PHOTOS, FÉNYKÉP FELVÉTELEIM

PHOTOS: Hungarian events, and other shots
FOTÓK: Magyar Események, és más felvételek:

Most of my pictures are displayed on http://Webshots.Com and you will find my Pictures and/or Albums by searching under : Leslie_Eloed

Legtöbb képem megtalálható a Http://Webshots.Com címen. Albumjaim és/vagy Képeim a keresőben Leslie_Eloed keresőszóra találhatóak.

=========================================

6.09.2007

„Az én ötvenhatom”


„Az én ötvenhatom"
Európai parlamenti képviselők emlékeznek a magyar forradalomra
Megjelent: Magyar Nemzet Online - MNO

2007. június 8. 20:28

Schmitt Pál és Szájer József mutatta be péntek délután a Centrál Kávéházban "Az én ötvenhatom" című könyvet. A kötet az európai parlamenti képviselők szemszögéből vizsgálja a forradalmat.

A Fidesz által kezdeményezett, Brüsszelben és Stasbourgban megrendezett „1956-2006" magyar év záróaktusának tekinthető kötet az Európai Parlamentre koncentrál, a benne megszólaló képviselők az 56-os forradalomról mondják el emlékeit és benyomásaikat. Schmitt Pál az emlékévvel kapcsolatosan arra hívta fel a figyelmet, céljuk az volt, hogy az európaiak minél jobban ismerjék meg azt a forradalmat, ami előzménye volt a későbbi csodálatos változásoknak. Számos kiállítás és előadás mellett a kötet záró dokumentuma az évnek – jegyezte meg Schmitt.

Az interjúk között megtalálható a brit liberális Bill Newton Dunn-nal készített beszélgetés is, aki magyar feleségével 1956 révén ismerkedett meg, illetve fellelhetőek az Európai Parlament volt és jelenlegi elnökének 56-os emlékei, továbbá a hírességek közül Bronislaw Geremek, Vytautas Landsbergis, Michel Rocard és Elmar Brok is megosztotta élményeit a kötet szerkesztőivel.

-Az 56-os magyar év rendezvénysorozat egy misszióba illeszkedett- húzta alá Szájer József, kiemelve: Európa újraegyesítése nem valósulhat meg addig, amíg nem egyesítjük a történelmeinket is. Mint fogalmazott, Nyugat-Európának világosan tudomást kell vennie arról, hogy Európának ezen a részén a kommunizmus öröksége hosszan tartó árnyékot vet a jövőre. Rámutatott arra is, Európa eddig nem igazán fordított kellő figyelmet a kontinens ezen részére.
-Ezeknek a rendszereknek az egyértelmű elítélésére és a kommunizmus áldozatainak megbecsülésére van szükség - jegyezte meg Szájer, hozzáfűzve: ezért is avattak Bibó István-portrét a magyar európai képviselők folyosóján.
# end

No comments: