MY PHOTOS, FÉNYKÉP FELVÉTELEIM

PHOTOS: Hungarian events, and other shots
FOTÓK: Magyar Események, és más felvételek:

Most of my pictures are displayed on http://Webshots.Com and you will find my Pictures and/or Albums by searching under : Leslie_Eloed

Legtöbb képem megtalálható a Http://Webshots.Com címen. Albumjaim és/vagy Képeim a keresőben Leslie_Eloed keresőszóra találhatóak.

=========================================

6.19.2007

A DEPORT-’56 szívós küzdelméről

A Magyarok Világszövetsége gratulál a DEPORT-'56 szívós küzdelméhez, amellyel megmentette Magyarország maradék magyar jellegét, megakadályozva, hogy a deregulációs törvénnyel kiradírozzák Magyarország hatályos törvénytárból a Szent István király, Kossuth Lajos, gróf Széchenyi István és Deák Ferenc emlékét megörökítő törvényeket, miként a Magyar Tudományos Akadémia megalapításáról szóló törvényt is. A Magyarok Világszövetsége meggyőződéssel állítja, hogy DEPORT-'56 ezen szakszerű csatározását egykor tanítani fogják a magyarországi demokrácia-történet fontos mozzanataként.
Megelégedéssel vesszük tudomásul, hogy a deregulációval törölték a Budapest főváros „felszabadításánál" elesett szovjet katonák emlékét megörökítő emlékmű létesítéséről szóló 1945. évi IX. törvényt is, amire bizonyosan nem került volna sor, ha nem zajlik ekkor népszavazási aláírásgyűjtés e törvény hatályon kívül helyezésére. Megállapítjuk, hogy a Deport-'56 helyesen döntött, amikor 2007. április 6-án – a Magyarok Világszövetségének ajánlását is figyelembe véve – nem adta le a több mint 210.000 támogató aláírást, elkerülve a kormány által titkon előkészített csapdahelyzetet.
A Magyarok Világszövetsége ezúton ismételten köszönetet mond minden aláírásgyűjtőnek és Magyarország minden polgárának, aki aláírásával támogatta az 1945. évi IX. törvény hatályon kívül helyezését.
Ugyanakkor felszólítjuk mindazokat, akik e döntésért kárhoztatták, szidalmazták akár a Deport-'56-ot, akár a Magyarok Világszövetségét, hogy hintsenek hamut fejükre és kérjenek bocsánatot rosszindulatú vagy meggondolatlan cselekedetükért, külön említve e helyen a Jobbik nevű pártot, valamint annak írott és elektronikus szócsöveit /Magyar Mérce, Kuruc.info/.
Ennél bővebbet azon a sajtótájékoztatón, amelyet Dr. Szerdahelyi Szabolccsal, a Deport-'56 elnökével közösen tartunk, holnapután, június 21-én csütörtökön délelőtt 11 órakor a Szabadság téren, az Ereklyés Nemzetzászlónál.
Magyarország megmenthetőségébe és feltámadásába vetett hittel,
Budapest, 2007. június 19-én
Patrubány Miklós,
a Magyarok Világszövetségének elnöke
Közlemény
Az 56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-'56) megelégedéssel veszi tudomásul, hogy az Országgyűlés hatályban tartotta azt a hét emléktörvényt, amelyet a DEPORT-'56 javasolt hatályban tartani, és hatályon kívül helyezte a „Budapest főváros felszabadításánál elesett szovjet katonák emlékének megörökítéséről szóló, 1945. évi IX. törvényt", amelynek hatályon kívül helyezéséért a DEPORT-'56 népszavazást kezdeményezett.
Bár a Magyarok Világszövetségének sikerült összegyűjtenie a népszavazás kiírásához szükséges kétszázezer aláírást, illetve annál valamivel többet, ám azokat a DEPORT-'56 nem adta le hitelesítésre az Országos Választási Bizottsághoz, éppen azért, mert tudomására jutott, hogy az általa támadott törvény hatályon kívül helyezésére törvényjavaslat született. Ezzel gyakorlatilag elállt a népszavazástól, ami meglehetősen nagy indulatokat keltett.
A kormány először úgy kívánta hatályon kívül helyezni az 1945. évi IX. törvényt, hogy kidobta volna a törvénytárból az 1989. előtt született összes emléktörvényt. A DEPORT-'56 számára ez elfogadhatatlan volt, és hét emléktörvényt javasolt hatályban tartani.
Az Országgyűlés döntése következtében hatályban marad az István király, Kossuth Lajos, gróf Széchenyi István, és Deák Ferenc emlékét megörökítő törvény, továbbá a honalapítás évezredes emlékének törvénybe iktatásáról szóló 1896. évi törvény, az 1848/49. évi forradalom és szabadságharc emlékét megörökítő, valamint a Magyar Tudományos Akadémia megalapításáról szóló törvény is.
Mindent összevetve, a DEPORT-'56 sikeresnek tartja a népszavazási kezdeményezést, amely elvezetett a Magyarország megszállását dicsőítő törvény hatályon kívül helyezéséhez, miközben sikerült legfontosabb emléktörvényeinket is megmenteni.
Budapest, 2007. június 19.
dr. Szerdahelyi Szabolcs
a DEPORT-'56 elnöke
#end

No comments: