MY PHOTOS, FÉNYKÉP FELVÉTELEIM

PHOTOS: Hungarian events, and other shots
FOTÓK: Magyar Események, és más felvételek:

Most of my pictures are displayed on http://Webshots.Com and you will find my Pictures and/or Albums by searching under : Leslie_Eloed

Legtöbb képem megtalálható a Http://Webshots.Com címen. Albumjaim és/vagy Képeim a keresőben Leslie_Eloed keresőszóra találhatóak.

=========================================

6.11.2007

1991 június 19-én az utolsó orosz katona elhagyja hazánkat.

1991 június 19, emlékezetes nap magyar történelmünkben,

az oroszok kivonulása.

Előd László évfordulói gondolatai...

A kilencszázas évek végén Géza, Taksony fia a békefejedelem Nagy Ottóval békét köt, s tőle hithirdetőket kér. Géza és fia Vajk (István) megkeresztelkedik. István király, halála előtt Szűz Mária oltalmába ajánlja Magyarországot.

Telnek az évek, a tatár és török dúlást felváltja a náci-német majd a szovjet-orosz hódoltság.

Végre 1989-ben úgy tűnik, hogy Magyarország megint független s 1991 június 19-én hazánkat elhagyja az utolsó szovjet katona.

1956-os Októberi Forradalmunk után fél évszázaddal mégis aggodalommal tekintek magyar hazám sorsára.

Mint Isten népének, vajon országunk mai válságos helyzetében, keresztény hátterünk tükrében milyen segítséget és intelmeket találunk a Bibliában?

Ámos és Ézsaiás próféták intenek, hogy elérkezett az ideje, hogy újra elkötelezzük magunkat -- mint nemzet – az igazsághoz, elkötelezni magunkat az Isten útján járásra, az igaz Isten tiszteletére, Isten keresésére.

Mi az üzenet ma számunkra?

Egyszerűen és tömören: Térj meg Istenedhez!

Hóseás próféta talán nem Izraelhez szólott, hanem hozzánk, magyarokhoz mikor így fedd:

„Halljátok meg az Úr igéjét, magyarok fiai! Pere van a Úrnak az ország lakóival; mert nincs igazság, nincs hűség, s nem ismerik Istent az országban.

Esküdöznek és hazudoznak, ölnek, lopnak és paráználkodnak, betörnek, és vérontás vérontást ér!

Ezért gyászolni fog az ország, és elalél egész lakossága a mezei vadakkal és az égi madarakkal együtt, még a vizek halai is halomra pusztulnak. De senki se pereljen, senki se vádaskodjék. (Hoseas 4:1-4)

Amikor gyógyítani akartam a magyarokat, lelepleződött sokak bűne és vezetőik gonoszsága. Álnokul élnek, tolvaj tör be a házba, rablóbanda fosztogat az utcán. Eszükbe sem jut, hogy emlékszem minden gonoszságukra. Pedig ott vannak körülöttük tetteik, amelyek színem elé kerültek. (Hoseas 7:1-2)

Térj hát meg Istenedhez, tartsd meg hűségesen a törvényt, és reménykedj szüntelenül Istenedben! A kereskedőnek hamis mérleg van a kezében, szeret harácsolni. Sokan így beszélnek: Milyen gazdag lettem, vagyonra tettem szert! Nem találhatnak bennem bűnt, semmit sem szereztem vétkesen.

De én, az Úr, vagyok a te Istened, István óta. Újra sátorlakóvá teszlek, amilyen egykor voltál. (Hoseas 12:7-10)

Térj meg, magyar, Istenedhez, az Úrhoz, mert bűnöd miatt buktál el! (Hoseas 14:2)”

Hoseas a Krisztus előtti hétszázas években élt. Látta Izrael népe életét mely tele volt romlottsággal, erkölcstelenséggel és korrupcióval. Mennyire tükrözi a mai magyar élet mindezt. Hiányzik a jó, a jóság az emberekből, az ország vezetőiből. A bűn eluralkodott. A gyász, a bú, a siralom van jelen az országban. Hiányzik a feddhetetlenség, a becsületesség, a tisztesség, és jellemző a megvesztegethetőség. A bűn beismerése nincsen napirenden, a megtérés visszautasítása a gyakorlat.

Térj hát meg Istenedhez, fordulj a valóság felé. Tartsd meg hűségesen a törvényt, jól lásd és helyesen ítéld meg a jelent. Reménykedj szüntelenül Istenedben, s a maga igaz valóságában lásd a jövőt.

Úgy érzem, az Ó-Szövetségi próféták üzenete ez mely hozzám, hozzánk magyarokhoz szól.

Érdemes elgondolkozni ezen.

#end

No comments: