MY PHOTOS, FÉNYKÉP FELVÉTELEIM

PHOTOS: Hungarian events, and other shots
FOTÓK: Magyar Események, és más felvételek:

Most of my pictures are displayed on http://Webshots.Com and you will find my Pictures and/or Albums by searching under : Leslie_Eloed

Legtöbb képem megtalálható a Http://Webshots.Com címen. Albumjaim és/vagy Képeim a keresőben Leslie_Eloed keresőszóra találhatóak.

=========================================

3.26.2010

TÁJÉKOZTATÓ

A Magyar Köztársaság Los Angeles-i Főkonzulátusa minden erejével támogatja a magyar filmművészeket, filmalkotókat, a filmipart, és ezt kiemelkedően fontos feladatának tartja.

A Főkonzulátus a kezdetektől támogatta a Bunyik Béla szervezte Los Angeles-i Magyar Film Fesztivált. Az elmúlt évben az állami támogatás elmaradása miatt fennállt annak a veszélye, hogy elmarad a 9. Filmfesztivál. A rendkívül sikeres Los Angeles-i magyar filmmustra megrendezését végül a Külképviselet tudta elősegíteni.

A Külképviselet 2007-ben emlékszemináriumot, illetve 2008-ban megemlékezést szervezett az elhunyt Kovács László és Mikó József operatőrök emlékére. Kovács László és Mikó József a jelenleg Magyarországon forgató Zsigmond Vilmossal együtt filmfelvételeket készített az 1956-os forradalom idején, majd a filmeket Nyugatra menekítették életük kockáztatásával.

A Főkonzulátus folyamatosan támogatta a Raleigh Studios budapesti beruházását, amelynek eredményekén Európa egyik legnagyobb és legkorszerűbb stúdiója kezdi meg működését az idén májustól. Az üzletfelek a beruházást megelőzően a főkonzuli rezidencián írták alá a szándéknyilatkozatot, azóta pedig a Külképviselet folyamatosan együttműködik a Raleigh Studios vezetésével.

A „Magyar kultúra a Nyugati parton is" nevet viselő főkonzulátusi programsorozat keretében mintegy száz magyar vagy magyar vonatkozású film vetítését szervezte, támogatta vagy népszerűsítette a főkonzulátus több helyszínen is. Ezek közül a vetítések közül kiemelkedik a 8. és a 9. Los Angeles-i Magyar Film Fesztivál, a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeumban (LACMA) szervezett Jancsó-retrospektív sorozat, vagy a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem (UCLA) Film- és Televíziós Archívumával közösen szervezett, a kommunizmus bukását bemutató filmszemle. Nincs olyan film, amellyel alkotója megkereste a Főkonzulátust és ne került volna bemutatásra.

A Főkonzulátus – az alkotókkal szoros együttműködésben – minden lehetséges módon hozzájárult ahhoz, hogy a magyar filmtörténet és az operatőri hivatás két kiemelkedő személyiségéről készült filmet (No subtitles neccessary: László and Vilmos) minél szélesebb körben megismerjék.

A Főkonzulátus folyamatosan kapcsolatot tart különböző, köztük a Palm Springs-i, ojai, Newport Beach-i filmfesztiválok szervezőivel. E kapcsolat eredményeképpen több magyar film is bemutatkozhatott ezeken az egyre nagyobb hírnevet szerző fórumokon. E mellett a Külképviselet lehetőségeihez mért segítséget nyújtott az Oscar-díjra (pl. Iszka utazása, Kaméleon), vagy a Golden Globe-díjra (Made in Hungaria, Kaméleon) jelölt magyar filmek Los Angeles-i bemutatkozásához.

A Főkonzulátus fenti tevékenységéért számtalan magyar filmes szakember mondott köszönetet.

A magyar diplomáciai testületből Bokor Balázs főkonzul azon pár személy közé tartozik, akik aláírták a magyar filmeket oly gyakran bemutató Duna Televízió megmentéséért kiadott petíciót. K.G.

======================================

#end