MY PHOTOS, FÉNYKÉP FELVÉTELEIM

PHOTOS: Hungarian events, and other shots
FOTÓK: Magyar Események, és más felvételek:

Most of my pictures are displayed on http://Webshots.Com and you will find my Pictures and/or Albums by searching under : Leslie_Eloed

Legtöbb képem megtalálható a Http://Webshots.Com címen. Albumjaim és/vagy Képeim a keresőben Leslie_Eloed keresőszóra találhatóak.

=========================================

3.26.2010

Kovács Klaudia Sajtótájékoztatója


Sajtótájékoztató 2010. március 24.

AZONNALI PUBLIKÁLÁS CÉLJÁBÓL

Kapcsolat: alyukaszaszlo@hotmail.com, www.tornfromtheflag.com

Immáron magyar alkotásnak számíthat A lyukas zászló címû legsikeresebb '56-os dokumentumfilm, amit a Los Angeles-i Fôkonzulátus és annak fôkonzulja ismét és többedszerre diszkriminál

Magyarországon a legsikeresebb '56-os dokumentumfilmet A lyukas zászló címû filmet sokáig külföldi alkotásként kezelték, ezért a mû produkciós irodája a Magyar Filmirodánál kérvényezte az ügy elbírálását.

Magyarországon a 2004-ben kihirdetett Filmtörvény van hatályban, amely azokra a filmekre vonatkozik, amelyeknek az elsô forgatási napja 2004-ben vagy azután volt. Jelenleg olyan jogi szabályozás nincs érvényben, amely azokról a filmalkotásokról is rendelkezne, amelyeknek elsô forgatási napja 2004 elôtt volt. Az említett dokumentumfilm munkálatai 1998-ban kezdôdtek el, ezért "A filmalkotás besorolását nem lehet elvégezni." Amennyiben a fenti szabályozásban nem lenne joghézag a Magyar Filmiroda szerint "A lyukas zászló c. filmalkotás MAGYAR FILMALKOTAS kategóriának felelne meg." A produkció nem tehet a magyar jogi szabályozás hiányosságairól, ezért a film jogászai szerint a nyolcszoros díjnyertes alkotást Magyarországon nem érheti jogsérelem.

A lyukas zászló címû film, és annak magyar állampolgárságú alkotói és támogatói élni kívánnak a Magyar Köztársaság Alkotmánya* illetve az egyenlô bánásmódról és az esélyegyenlôség elômozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény ** biztosította jogaikkal. A produkció ezért is tiltakozik nyilvánosan, és hívja fel a sajtó, valamint a lakosság figyelmet a Los Angeles-i Magyar Fôkonzulátus és fôkonzul két éve tartó, folyamatos, diszkriminatív és ezáltal jogsértô magatartására.

A Fôkonzulátus a fôszervezôje az ezen a héten megrendezésre kerülô 1. Los Angelesi Magyar Dokumentum- és Rövidfilm Fesztiválnak mely "a magyar dokumentumfilmes eredményeket kívánja népszerûsíteni" és a "Magyarországon vagy Észak-Amerikában élô magyar rendezôk 28 alkotását mutatja be." Az intézmény programja szerint a bemutatásra kerülô filmek közül egyetlen egy sem rendelkezik több szakmai- és közönségdíjjal, Oscar-verseny részvétellel, multi-kontinentális forgalmazással mint A lyukas zászló címû alkotás.

A közelmúltban - ismét csak az adott külképviselet szervezésében - került megrendezésre a Magyar Filmnap, melyre szintén nem kapott meghívást az említett '56-s dokumentumfilm. Ezenkívül a Fôkonzulátus minden filmes és kulturális programjából, rendezvényébôl, nyomtatott és internetes tájékoztatójából kihagyja A lyukas zászló címû alkotást. Ezáltal gátolja a filmnek a magyar emberekhez való eljutását, annak terjedését és ezáltal jelentôs károkat okoz a terjesztésben is. A fôalkotót a fôkonzul a Fôkonzulátusról kitiltatta. Ezzel szemben más mûveket, alkotókat rendszeresen meghív, azokat széles körben propagálja, támogatja. Érdekesség, hogy a - kommunista múlttal bíró - fôkonzul a Fôkonzulátus csatornáin keresztül népszerûsíti a saját könyvét.

Fontos tudni, hogy az évek során a produkciónak kifejezetten pozitív volt a kapcsolata a legtöbb magyar külképviselettel - fôleg az MSZP-SZDSZ kormányzat elôtti érában... A film stáblistáján a mû készítôi 11 nagykövetségnek és konzulátusnak, illetve 16 nagykövetnek, fôkonzulnak, konzulnak és tiszteletbeli konzulnak fejezték ki hálájukat azért, mert aktívan segítették a film létrejöttét.

Azonban - a továbbra is sûrûn elôforduló - a kommunizmus jogállamiságának hiányát továbbvivô gyakorlat miatt a produkció széleskörû nemzetközi kapcsolatai és támogatói réven is határozottan szorgalmazza a kommunista háttérrel és múlttal rendelkezô egyének közéletbôl való kizárását.

**********

*70/A. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen ... politikai vagy más vélemény... vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül."

(2) Az embereknek az (1) bekezdés szerinti bármilyen hátrányos megkülönböztetését a törvény szigorúan bünteti.

**A 2003. évi CXXV. törvény az egyenlô bánásmódról és az esélyegyenlôség elômozdításáról többek között a következôket mondja ki:

4. § Az egyenlô bánásmód követelményét a) a magyar állam, c) a hatósági jogkört gyakorló szervezetek, f) a közszolgáltatást végzô szervezetek jogviszonyaik létesítése során, jogviszonyaikban, eljárásaik és intézkedéseik során kötelesek megtartani.

8. § Közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek minôsül az olyan rendelkezés, amelynek eredményeként egy személy vagy csoport valós vagy vélt ... j) politikai vagy más véleménye miatt részesül kedvezôtlenebb bánásmódban, mint amelyben más, összehasonlítható helyzetben levô személy vagy csoport részesül, részesült vagy részesülne.

Zsigmond Vilmos - Executive Producer

Kovács László - Operatőr, Executive Producer
Dr. Andrew Senyei - Executive Producer
Hules Endre - Író, Rendező
George Adams - Társproducer
Honti Zoltán - Operatőr
Chris Horvath - Zeneszerző

Kovács Klaudia - Rendező, Producer, Író (sztori)

=====================================

Tudomásom szerint, a Kovács Klaudia neve felett szereplők,

-- főként néhai Kovács László --

nem járult hozzá ehez a sajtótájékoztatóhoz.

============================================


No comments: