MY PHOTOS, FÉNYKÉP FELVÉTELEIM

PHOTOS: Hungarian events, and other shots
FOTÓK: Magyar Események, és más felvételek:

Most of my pictures are displayed on http://Webshots.Com and you will find my Pictures and/or Albums by searching under : Leslie_Eloed

Legtöbb képem megtalálható a Http://Webshots.Com címen. Albumjaim és/vagy Képeim a keresőben Leslie_Eloed keresőszóra találhatóak.

=========================================

7.07.2007

A volt pufajkás...

Horn: A jó nénikéjét!

Egyre több részlet derül ki a volt pufajkás miniszterelnök beszédéből
2007. július 7. 10:51

MNO
Elismerte Horn Gyula volt karhatalmista miniszterelnök, hogy éjszakánként álmodozott arról a kitüntetésről, amelyet Sólyom László végül megtagadott tőle. Horn faragatlanul bírálta az államfőt. Hasonló keresetlenséggel támadta az ellenzéket, ám az nem derült ki pontosan, kinek is szánta a durva szavakat. Beszédének vége követhetetlenné vált, majd Gyurcsány Ferenc – akinek szintén odaszólt – elvezette a mikrofontól.

„A jó nénikéjét" – ezekkel a szavakkal utalt Horn Gyula születésnapi beszédében arra, hogy Sólyom László köztársasági elnök megtagadta tőle az állami kitüntetést. A kinevezés, azaz kitüntetés (az elszólást nagy nevetés fogadja, Gyurcsányé kissé kényszeredett), illetve annak elmaradása fáj neki, volt olyan éjszaka, amikor róla álmodott – mondta a volt miniszterelnök, aki 1956-ban karhatalmista volt. Sólyom éppen azért utasította el kitüntetését, mert Horn fegyveresen vett részt az 1956-os forradalom leverésében és az azt követő megtorlásokban.

A volt miniszterelnök a budai várban, a Nemzeti Galériában rendezett ünnepségen azt mondta: az országnak dolgai, feladatai, kihívásai vannak, azokat kell megoldani, nem azt, hogy „az a jóember mit szövegel". Az nem derült ki, hogy itt konkrétan kire gondol, Horn nevek említése nélkül az ellenzéket is bírálta. Kétszínű alakoknak tartja őket, főleg azokat, akikből a párt csinált embert. Majd kijavította magát: nem is embert, mert azt nem sikerült. Horn Gyula azt mondta: ezek a renegátok azoknak az életútját kérdőjelezik meg, akik nem forgattak köpönyeget, akik a rendszerváltáson átívelően megmaradtak baloldaliaknak".

Gyurcsány tessékelte el a mikrofontól

Horn Gyula arra kérte Gyurcsány Ferencet, hogy beszéljenek az ország dolgairól, mert „nagyon komolyan kell módosítani mindent, ami eddig történt". A beszámolók szerint Horn beszédének vége egyre követhetetlenebbé vált, megjegyezte még, hogy utálja a kaméleonokat, pláne azokat, akikből a pénz csinált embert, öklükkel fenyegetőznek, miközben két szalmaszálat nem tettek keresztbe.

Végül Gyurcsány Ferenc szakította meg a volt kormányfő beszédét: odalépett a mikrofonhoz és „Isten áldja Horn Gyulát" felszólításával lekísérte a színpadról. De Horn még előtte odavetette neki: „nem szenvedsz a szerénység betegségétől".

A születésnapon ott volt a Szovjetunió Kommunista Pártjának utolsó főtitkára, Mihail Gorbacsov és Hans-Dietrich Genscher, aki 1974 és 1992 között a német liberális párt színeiben német külügyminiszter volt. A volt hitlerjugend, aki 1945-ben még a náci pártba is belépett (nem tudni, hogy önként vagy kényszerből), azt mondta Hornról: büszke lehet az ország nagy fiára.

Ott volt mindenki, aki számít a baloldalról. Medgyessy Péter és Juszt László egy autóval érkezett, Gyurcsány Ferenc Klára asszony oldalán, és eljött a nagy rivális Kovács László, de ott volt Nyers Rezső, a párt első elnöke is, akit éppen Horn fúrt ki az MSZP elnöki székéből. De el volt ragadtatva az eseménytől Sass József humorista is. Az ünnepségre több mint háromszázan kaptak meghívást. Köztük az egykori Horn-kormány összes tagja, a jelenlegi szocialista parlamenti frakció, közéleti személyiségek és művészek. Az est háziasszonya Szily Nóra volt, Koncz Gábor színész pedig elszavalta az ünnepelt kedvenc versét Rudyard Kiplingtől.

A születésnapi partyra egyébként csak az ellenzéki sajtó képviselőit nem engedték be, így a Hír TV stábját és a Magyar Nemzet újságíróját sem.

(Hír Tv, Index, MNO)

MagyarNemzetOnline: Cikk küldése Szóljon hozzá a fórumban Nyomtatási verzió

# end

No comments: