MY PHOTOS, FÉNYKÉP FELVÉTELEIM

PHOTOS: Hungarian events, and other shots
FOTÓK: Magyar Események, és más felvételek:

Most of my pictures are displayed on http://Webshots.Com and you will find my Pictures and/or Albums by searching under : Leslie_Eloed

Legtöbb képem megtalálható a Http://Webshots.Com címen. Albumjaim és/vagy Képeim a keresőben Leslie_Eloed keresőszóra találhatóak.

=========================================

9.16.2009

NEW RELEASE -- ÖSSZEFOGÁS A DUNA TELEVÍZIÓÉRT --

Eddig a támadások ellenére is fennmaradt a DUNA TV, és most ismét a fennmaradásért kénytelen küzdeni.

A Duna TV mindannyiunk számára fontos kapocs Magyarországgal. Ez a televíziós csatorna teljes megelégedésünkre igen gyakran adott eddig hírt a kaliforniai magyarok életéről is. Számos esetben -- mint az Ontáriói Magyar Református Egyház fennállása ötvenedik évfordulóján, vagy legutoljára augusztus 20. kapcsán -- is jártak külön forgatócsoportok nálunk. Elmondhatjuk, hogy a Magyar televíziós csatornák közül a Duna foglalklozik legtöbbet a külföldön élő magyarokkal. Ezek a műsorok továbbra is megtalálhatóak a DUNA TV Internetes kiadásában az Archivumokban.

Most a csatolt anyag szerint bajban van a Duna TV. A jövőjük forog kockán. A Duna TV dolgozói írták az alábbi felhívást. Kérik a segítségünket. Kérlek, hogy támogasd magad is a kérésüket és juttasd el a hírt minél több ember számára.

ÖSSZEFOGÁS A DUNA TELEVÍZIÓÉRT

Tisztelt Honfitársaink! Kedves Magyarok!

Különleges kéréssel fordulunk Önökhöz a Duna TV fennmaradásának érdekében. Mint Önök is bizonyára tudják folyamatos támadások érik a televíziót politikai okokból, és immáron nem először merül fel annak a lehetősége, hogy összevonják a Magyar Televízióval. A két televízió teljesen más, s ezzel AZ oktalan összevonással a Duna TV színvonala romlana Le AZ MTV szintjére. A határokon kívül élő magyarok számára olyan csatorna szűnne meg, mely a legmagasabb kulturális értékeket képviseli, így AZ utóbbi több mint másfél évtizedben nélkülözhetetlenné vált. Neve mára fogalom lett. Nem megszüntetni, hanem inkább bővíteni kellene, hogy például gyermekeink számára is lehessen egy olyan csatornája, melyen Magyar nyelven nézhetnének Magyar rajzfilmeket és ismeretterjesztő filmeket, vagy egy olyan filmcsatornája, melyen magyarul lennének láthatóak olyan filmek a nagyvilágból, melyek önmagukban is művészeti alkotások. Ez a terv azonban csak akkor valósulhat meg, ha a televízió továbbra is függetlenül működhet. Eddig a támadások ellenére is fennmaradt a TV, és most ismét a fennmaradásért kénytelen küzdeni. Kérjük Önöket, hogy amennyiben csatlakozni kívánnak a mellékelt összefogáshoz, melyet a világon több ország magyarjainak is eljuttatunk, jelezzenek vissza nevük, tartózkodási helyük és foglalkozásuk megjelölésével, AZ
elnok@dunatv.hu címre, hogy minél többen legyünk, akik felemelik hangjukat a Duna TV történelmi szerepének érdekében és kérjük, küldjék tovább levelünket ismerőseiknek, barátaiknak is, akikhez máshogyan nem tudunk eljutni.

Köszönettel,
A Duna Televízió minden munkatársa


ÖSSZEFOGÁS A DUNA TELEVÍZIÓÉRT

"Történelmi reménytelenségben, nemzeti nyelvünk sok évtizedes üldöztetésében meggyötört lelkek lobbannak örömre, valahányszor kék

szárnyú sirályok kezdenek immár sok ezer képernyőn tovaröppenni, valahányszor családi körökben fölhangzik a boldog kiáltás: DUNA TÉVÉ!"

(Részlet Sütő András Csoóri Sándorhoz írt leveléből)

Sütő András ezt a mondatot nagyon sok ember nevében fogalmazta meg 1993-ban. Ami évekkel korábban elképzelhetetlennek tűnt, tizenhét évvel ezelőtt valósággá vált. A Duna Televízió megszületése egyetlenegy alkotással rokonítható, a Lánchíd megépítésével. Mert ahogyan a Lánchíd összeköti a Duna két partját, úgy köti össze a Duna Televízió is AZ öt földrészen élő magyarságot. A Duna Televízió 1992 Karácsony estéjén sugározta első adását, azzal a hittel és bizonyossággal, hogy AZ embernek több háza, több otthona, sőt több "hazája" is lehet, de nemzete csak egy.

A Duna Televízió abban különbözik a többi Magyar nyelven sugárzó televízióktól - legyen szó közszolgálati vagy kereskedelemi csatornákról -, hogy elsősorban nem a politika, hanem a történelem kérdéseire keresi a választ, úgy hogy közben vigaszt nyújt szétdaraboltságunkért, rá mutat közös szellemi égboltunk fénypontjaira megteremtve AZ összetartozás csodáját. Ez a szemlélet nemcsak egyes műsorokra, hanem AZ egész műsorfolyamra érvényes. Ezt nemcsak a munkatársak élik így meg, hanem feltűnt mindazoknak, akik számos nemzetközi és hazai díjjal tüntették ki a Duna Televíziót. Említésre méltó a EUTELSAT-HOTBIRD műholdas televíziós verseny közönségdíja, a több Cannes-I Arany Pálma-díj, a Karlovy Vary Nemzetközi Fesztivál díja, AZ Európa Filmdíj, a New York-I Filmfesztivál díja vagy AZ itthon elnyert Bartók Béla Emlékdíj.

A Duna Televízió 1996 óta közszolgálati televízió, létjogosultságát éppen a Magyar Köztársaság Alkotmánya erősíti, amely a 6.§-a (3) bekezdésében így fogalmaz: "A Magyar Köztársaság felelősséget érez a határon túl élő magyarság sorsáért, és előmozdítja a Magyarországgal való kapcsolatok ápolását".

Az írástudók árulása egykor megrázó, szörnyű vád volt. A televíziók árulásaival senki sem foglalkozott. A Nemzet Televíziója, amelyik 1999-ben elnyerte a "A világ legjobb kulturális televíziója" UNESCO-díjat, nem követett el árulást, ellenkezőleg, példát mutatott közszolgálatiságból, négy év óta mégsem emeli meg AZ állam támogatása összegét.

Mi, akik aláírásunkkal erősíteni kívánjuk a Duna Televízió jövőbeli szerepét, kérjük, hogy ez a sokat bizonyított intézmény NE legyen kiszolgáltatva AZ éves költségvetési vitáknak. Munkáját érdeme szerint ismerjék el.

Tisztelettel: a Duna Televízió minden munkatársa

* * * #end

No comments: